Microchip University biedt de mogelijkheid om meer te leren over algemene embedded control onderwerpen en over Microchip, Atmel en Microsemi producten. Een van de cursussen die Microchip University aanbiedt is 'Linux Graphics met behulp van de Ensemble Graphics Toolkit (Engelstalig).

De Ensemble Graphics Toolkit (EGT) is een op C++ gebaseerde toolkit voor het maken van grafische gebruikersinterfaces (GUI) voor Microchip microprocessoren met het Linux besturingssysteem. In de cursus leer je over de structuur van de EGT en hoe je het kunt gebruiken om eenvoudige grafische toepassingen te maken. Zowel op een host PC als op een embedded target zullen de deelnemers de rijke widget en multimediamogelijkheden van de EGT verkennen om hun eigen boeiende gebruikersinterfaces te maken. Tijdens de ontwikkeling wordt de Eclipse IDE gebruikt om het proces te versnellen en debuggen van een remote target mogelijk te maken. Een krachtige eigenschap van de EGT is de mogelijkheid om schaalbare vectorafbeeldingen te importeren en te gebruiken als raamwerk voor een GUI en de Inkscape tool zal worden gebruikt om een GUI te maken voor gebruik met de EGT.
 
Webinar: Linux Graphics met behulp van de Ensemble Graphics Toolkit

In een webinar op donderdag 22 juni 2023 (om 16:00 uur) leiden Clemens Valens (Elektor) en Darren Wenn (Microchip) je door de cursus. Ze behandelen de belangrijkste aspecten en geven achtergrondinformatie. Ook tonen ze verschillende video's uit de cursus en gaan ze dieper in op de inhoud van deze video's. Natuurlijk beantwoorden ze ook al je vragen in de Q&A sessie aan het einde van dit (Engels gesproken) webinar. Reserveer vandaag nog uw plaats!

De sprekers


Darren Wenn (Microchip)Darren Wenn is de Worldwide Group Leader voor Microchip's field-based software engineers. Deze groep wil klanten helpen met hun complexe softwareproblemen en is gespecialiseerd in tools zoals architectuur, compilers, graphics en natuurlijk Linux. Darren behaalde een doctoraat in Cybernetica aan de Universiteit van Reading en werkt al meer dan 30 jaar in de software-industrie. Hij bouwde zijn eerste Linux kernel in 1994, compleet met Intel divide-by-zero patch.

Clemens Valens (Elektor)Clemens Valens is technisch manager van Elektor Labs. Hij heeft een BSc in elektronica en een MSc in elektronica en informatietechnologie. Valens begon in 2008 voor Elektor te werken als hoofdredacteur van Elektor France. Momenteel produceert hij technische tutorials en productrecensies bij Elektor.tv


Ontdek meer over de Ensemble Graphics Toolkit: Registreer nu

Mis dit informatieve webinar niet. Registreer vandaag nog en denk alvast na over vragen die je de presentatoren in de live Q&A sessie wilt voorleggen!
 
Webinar Elektor & Microchip University