Belangrijkste eigenschappen:
  • Bestaat naast Ethernet voor auto’s en koppelt op IP gebaseerde communicatie over domeinen van auto’s
  • Synchrone, schaalbare oplossing vereenvoudigt audio en infotainment systemen in auto’s
  • Volledige flexibiliteit ondersteunt digitale audioformaten met meerdere bronnen en sink
  • Kostprijsverlaging zonder ontwikkeling/licentie van extra protocollen of software stacks
 

Microchip kondigt de meest efficiënte industriële infotainment netwerkoplossing voor auto’s aan die alle datatypen zoals audio, video, besturing en Ethernet ondersteunt, over een enkele kabel. De intelligent network interface controller networking (INICnet) technologie is een synchrone, schaalbare oplossing die het bouwen van audio en infotainment systemen aanzienlijk vereenvoudigt door het aanbieden van naadloze implementatie voor voertuigen die beschikken over op Ethernet georiënteerde systeemarchitecturen.
 
De toevoeging van mobiele diensten, communicatie tussen domeinen en autonome besturingstoepassingen aan netwerk infotainment systemen in voertuigen vraagt om een meer flexibele oplossing voor het transporteren van pakket-, datastroom- en besturingsinhoud. Bestaande  implementaties zijn ofwel kostbaar en omslachtig, of te beperkt qua bandbreedte en qua capaciteit van de datapakketjes voor het ondersteunen van systeem updates en de eisen die aan het interne netwerk worden gesteld.
 
Omdat audio een van de belangrijkste infotainment functies van auto’s is, levert de INICnet technologie de volledige flexibiliteit via het ondersteunen van allerlei digitale audioformaten met meerdere bronnen en sinks. De INICnet technologie zorgt ook voor snelle datapakket communicatie met ondersteuning voor bestandsoverdracht, software updates door-de-lucht (over-the-air; OTA)  en systeemdiagnostiek via standaard Ethernet frames. Resumerend ondersteunt de INICnet technologie de naadloze integratie van