Review: 'Visible Things' IoT starter-kit van Avnet Silica

8 juli 2016, 00:00
Review: 'Visible Things' IoT starter-kit van Avnet Silica
Review: 'Visible Things' IoT starter-kit van Avnet Silica
Hier in het Elektor-nieuws kunnen we het blog lezen van Jens Nickel (redacteur Elektor Duitsland) met als titel: Mijn pad naar het IoT (onlangs verscheen deel 9, zeer aanbevolen!). Het is zijn complete stap-voor-stap-benadering om allerlei dingen met het IoT te verbinden, met een lichte nadruk op de programmeeraspecten. Er wordt ook ingegaan op het verbijsterende aantal standaarden en de legers fabrikanten en distributeurs die allemaal een graantje van Cloud 9 mee willen pikken. Ik vind het absoluut de moeite waard om te lezen. 

Aan die leveranciers kunnen we de grote distributeur Avnet  toevoegen, wiens IoT-concept Visible ThingsTM mede werd vormgegeven door partner Silica. Visible Things is denk ik geen slechte naam, maar de slogan “The Edge to Enterprise IoT platform” is wat overdreven, hoewel er grote bedrijven aan deelnemen zoals Microchip, NXP, Silicon Labs en ST.

Zoals iedere fabrikant die zich met IoT bezighoudt heeft ook Avnet Silica (hierna: Av-Si) een starter-kit om u op weg te helpen, en deze werd tijdens Embedded World 2016 geïntroduceerd. Ik kreeg de Bluetooth Smart Connectivity versie (#  VT-SK-001-A101), de andere versies zijn voor LoRaWAN en SIGFOX. De drie kits hebben hetzelfde doel: met een smartphone in de hand sensors uitlezen die zich overal ter wereld bevinden en met een druk op een knop kunnen reageren als zich een interessante of alarmerende situatie voordoet. 

Mijn Visible Things kit bevatte de gebruikelijke zaken zoals een controllerboard met een dikke ARM Cortex-M7 processor (STM32F746):en een kleiner board met alle sensors en de Bluetooth communicatiecircuits:Av-Si noemt het grote board ‘Gateway’ en het kleine board ‘Smart Sensor’. Het is veelbelovend dat het Gateway-board geen black box is, maar een aantal connectors voor externe hardware heeft en dan bedoel ik niet USB of Ethernet maar dingen als UART/SPI, I2C, en Debug.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items